Locomotiva Terra Nova

Cel mai ambițios proiect de până acum al Reloc – Electroputere VFU Craiova se numește Terra Nova – o locomotivă Diesel-Hidraulică de 1260 CP, proiectată și construită 100% cu resurse tehnice și umane românești. Locomotiva Terra Nova este concepută pentru a funcționa pe căi ferate standard, înguste sau gabarite și poate fi utilizată oriunde în lume.

Proiectul Terra Nova, dezvoltat în parteneriat cu Caterpillar INC. din SUA – unul dintre cei mai importanți producători de motoare Diesel din lume, a adus câteva inovații unice pe plan mondial în domeniul feroviar. Locomotiva a fost construită în conformitate cu normele actuale ale Uniunii Europene și a fost certificată de Autoritatea Feroviară Română.

Terra Nova  – o provocare pentru toate locomotivele de manevră din lume

  • Terra Nova este un produs inovator care permite utilizarea individuală sau simultană a celor două motoare Caterpillar 630 HP – C 18, putând astfel să-și adapteze cu ușurință forța de tracțiune în funcție de încărcătura manvrată și distanța parcursă, având un consum eficient de combustibil și emisii scăzute de CO2.
  • Fiind echipată cu două motoare Caterpillar, locomotiva Terra Nova este nu numai puternică, ci și versatilă și flexibilă, dinamică și ușor de adaptabila la cele mai exigente condiții de operare.
  • Este un produs unic în clasa sa, fiind superior în comparație cu majoritatea produselor similare din punct de vedere al echipamentelor tehnice, al performanțelor și al sistemelor de control.
  • Serviciul de întreținere este simplu și poate fi efectuat rapid, în conformitate cu reglementările actuale;

SHARE THIS: