RELOC | Istoric
7865
page,page-id-7865,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

Istoric

desprenoi-istoric2

SCURT ISTORIC RELOC S.A – ELECTROPUTERE VFU CRAIOVA

  

Brand-ul Electroputere VFU este unul din cele mai cunoscute embleme ale industriei romanesti, produsele realizate de aceasta companie fiind prezente in peste 10 de tari. Aflata pe un trend descendent, industria romaneasca are nevoie de astfel de exemple care sa revitalizeze traditia, valorile si calitatea produselor faurtie in aceasta parte de sud a tarii definind o piata de profil cu interes strategic.

Electroputere VFU reprezinta asocierea dintre un produs tehnic cu inalte standarde si experienta in a satisface clientii reusind, astfel, sa aduca recunostinta industriei romanesti si sa plaseze incredere in capacitatile de fabricare ale acesteia. De acest lucru a tinut cont si Grupul Grampet cand a ales sa construiasca noile locomotive ca un tribut adus acestei istorii glorioase, dar si din dorinta de reinventare a acesteia. Valorificand potentialul pe care acest brand l-a dobandit de-a lungul timpului, prin standardele si calitatea transmise si reflectate in succesul de pe piata de profil, RELOC SA-ELECTROPUTERE VFU CRAIOVA si-a stabilit obiective ambitioase de a deveni simbol al industriei romanesti sub umbrela Grupului Grampet.

Avand o istorie de peste 50 de ani, de numele „Electroputere VFU” este legată modernizarea sistemului feroviar și urban, stabilind fundamentele dezvoltarii industriei feroviare romanesti.
In ceea ce priveste industria feroviara, in perioada 1949-1960 Electroputere VFU a produs locomotive electrice de mină și de tramvaie, iar din 1960 s-a trecut la fabricația de Locomotive Diesel Electrice. După anul 1989 activitatea fabricii de Locomotive a fost axată pe modernizarea și reparația capitală a locomotivelor tip LDE 2100 CP și a locomotivelor electrice de 5100 kW.

Electroputere VFU inseamna peste 6000 de locomotive, metrouri, tramvaie proiectate, construite, reconstruite, reparate sau modernizate si peste 20 de modele de proiectare pentru crearea unor locomotive, tramvaie sau metrouri inovative.

 

Datorită unui însemnat volum de investiții, cooperări cu firme de prestigiu din Elvetia, Suedia, Franța, Germania și Italia, precum și eforturilor unui mare număr de specialiști, marca Electroputere VFU a devenit cunoscută în peste 10 de țări de pe 2 continente.

 

RELOC S.A. – Electroputere VFU este mai mult decat un nume, inseamna locuri de munca inalt calificate, productie, design, constructie si reconstructie, cercetare precum si reinventarea unor concepte menite sa identifice solutii in linie cu evolutiile tehnologice care sa raspunda nevoilor cat mai complexe si diverse ale clientilor, precum si provocarilor generate de o dinamica rapida a proceselor tehnologice de profil.
Sub egida Grupului Grampet, RELOC S.A. -Electroputere VFU isi doreste sa redea prestigiul acestui brand in productia de locomotive dezvoltandu-si strategia pe experienta companiei in acest domeniu in care a creat o industrie de traditie in Romania, fiind astfel, apreciata la nivel mondial pentru capabilitatile, rezistenta si calitatea produselor. RELOC S.A. -Electroputere VFU urmareste sa devina un furnizor global de material rulant de tractiune si sa isi consolideze pozitia pe piata de profil