RELOC | Clase liceu CFR
7703
page,page-id-7703,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

Clase liceu CFR

clase-liceu

Prin programul de responsabilitate sociala, dezvoltat de RELOC S.A. in colaborare cu Liceul Tehnologic Transporturi Cai Ferate Craiova (CFR), se doreste sustinerea si integrarea tinerilor proveniti din medii dezavantajate pe piata muncii. Oportunitatea creata este aceea de a acumula cunostintele teoretice si practice necesare ocuparii unui loc de munca in cadrul RELOC S.A., odata cu finalizarea studiilor. Compania noastra sustine reinfiintarea sectiilor profesionale in mediul educational pentru a asigura pregatirea necesara tinerilor ce doresc sa activeze in domeniul industrial, contribuind astfel la dezvoltarea comunitatii si la crearea unor noi locuri de munca.

Stagiile de practica desfasurate au urmarit doua directii principale: crearea posibilitatii ca elevii, studentii si masteranzii sa descopere un mediu de lucru activ si competitiv si, desigur, prin aceasta, ne-am dorit ca tinerii sa-si completeze pregatirea profesionala si personala prin efectuarea stagiului lor de practica intr-un mediu de productie real. Astfel, au rezultat doua obiective deosebit de importante ale stagiului de practica:

1. Completarea competentelor profesionale dobandite in scoala (calificare profesionala);
2. Sprijinirea elevului in gasirea unui loc de munca (integrare ocupationala).

 

Aceasta actiune de cunoastere pragmatica a mediului de lucru a condus la incheierea, in anul 2014, a unui Parteneriat Educational, „Pregatirea fortei de munca prin scoala profesionala”,  intre RELOC S.A. si Liceul Tehnologic Transporturi Cai Ferate Craiova (CFR), privind efectuarea stagiului de practica pe o durata de 3 ani.

 

Printre obiectivele specifice ale Parteneriatului nostru, putem aminti:

– directionarea atentiei adolescentilor catre o meserie din domeniul mecanic si tehnic;

– stimularea elevilor in vederea obtinerii calificarilor necesare, prin motivatii concrete, lucrul in echipa si dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de lucru intre coechipieri;

– diversificarea metodelor de perfectionare profesionala;

– formarea si dezvoltarea aptitudinilor practice ale absolventilor scolii profesionale. Astfel ca, obiectivul major al proiectului „Pregatirea fortei de munca prin scoala profesionala” este cresterea gradului de insertie profesionala a viitorilor absolventi, prin monitorizarea contributiei acestor factori la formarea profesionala si la dezvoltarea capacitatii tinerilor de a se adapta la nou si de a face fata progresului tehnic.

Daca pentru scoala, stagiul de practica a generat o posibilitate pentru elevi de a experimenta mediul de lucru si sistemul de relatii sociale si de munca ale acestuia, precum si sansa imbunatatirii si sporirii cunostintelor teoretice invatate in mediul academic, societatea si-a creat oportunitatea de a cunoaste deprinderile si atitudinea unui potential viitor angajat, de a sprijini elevii din invatamantul profesional si tehnic in a-si obtine in viitor calificari profesionale, pentru a-si gasi un loc de munca si de a colabora in vederea elaborarii de strategii pentru a apropia invatamantul academic de piata fortei de munca.

 

Copiii nostri, viitorul nostru:

 

copiii Reloc Craiova

[foto: 12 Decembrie 2014, sediul RELOC S.A. Craiova]